PLAY, HAVE FUN, LEARN MATH PROJESİ

PLAY, HAVE FUN, LEARN MATH PROJESİ

"Play, Hve Fun, Learn Math" projemiz başlıyor.

13.03.2024 29

eTwinning platformu kapsamında yürütülen PLAY, HAVE FUN, LEARN MATH isimli projede Hatice Erkut Anaokulu öğretmenlerinden Nilüfer YILMAZ "kurucu" ve Romanya'dan Sonia ALEXE "kurucu ortak"olarak görev alıyorlar. Projede Türkiye'den 8, Yunanistandan 6 ve Romanya'dan 5  toplam 19 öğretmen ve onların öğrencileri yer alıyor. 

Okulumuz öğretmenlerinden Zehra TURAN'ın ortak olarak katıldığı proje ile öğrecilerimize doğal materyaller, oyunlar ve web 2 araçlarını kullanarak temel matematik becerilerini kazandırmayı amaçlıyoruz.

Okul öncesi dönem çocuğun merak ve heyecanla dünyayı keşfetmeye başladığı ve birçok önemli beceriyi kazandığı bir dönemdir. Matematik eğitimi çocuğun çevresini tanımaya, sorgulamaya ve keşfetmeye başladığı okul öncesi dönemde gelişimini etkili bir şekilde desteklemek için alması gereken eğitimlerden biridir. Aslında günlük hayatımızda karşılaştığımız pek çok problemi matematik becerilerimiz sayesinde çözüyoruz.  Matematik;  problem çözme, akıl yürütme, neden-sonuç ilişkisi kurma gibi birçok önemli beceriyi içerir.  İşte tam da bu nedenle çocuğun bu becerileri hayatına dahil edebilmesi ve ileride karşılaşacağı zorlukların önüne geçebilmesi için okul öncesi dönemde matematik eğitimi alması son derece önemlidir.  Bu  proje kapsamında temel matematik becerilerini geliştirmeyi ve farkındalık kazandırmayı  amaçlıyoruz.